De kunst van het geluk - De zin van het leven met de Dalai Lama

February 27, 2018

De kunst van het geluk - over de zin van het leven is een boek waarin de Dalai Lama wordt geïnterviewd door Howard Cutler, een hoogopgeleide gedragspsycholoog. Vanuit de Westerse visie van Howard stelt hij vragen aan de leider van het Boeddhisme, die daar met zijn 'Oosterse' visie antwoorden op weet te geven. Sommige Westerse begrippen zoals 'flow' zijn ook te vinden in bijvoorbeeld het boeddhisme. Op de antwoorden van de Dalai Lama geeft Howard daarnaast theoretische uitleg vanuit de psychologische kans. 

 

Ik hoopte in dit boek de kern van het boeddhisme of de kern van geluk te vinden. Toch schrijft Howard vanuit zijn ervaring en zijn visie. Dat geeft mooie combinatie geeft aan spiritueel en theoretisch, maar voor mij was dit boek weinig verdieping. Het zou meer een soort van introductieboekje kunnen zijn.

 

Share on Facebook
Please reload

Meer lezen?

Onder-drukken

April 28, 2018

1/26
Please reload

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now