AANRADER! Dit is mijn all-time favourite book! Het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Wow.

 

En nu moet ik dat gaan onderbouwen, wish me luck. Dat gaat niet zo makkelijk, maar hier volgt een poging:

 

In de kringloop, waar ik dit boek kocht, stond in één van de eerste pagina's al iets beschreven over God. Ik dacht: Oh nee hè, niet weer zo'n boek die een poging doet om God in huis te brengen. Totdat hij direct een pagina daarna weerlegde dat hij van mening is dat wij God zijn, en dat wij 'Goddelijke krachten' bezitten maar het niet tot uiting laten komen. Alleen is er in het Westen een bepaalde lading op 'God' gekomen, door de dogmatische kant van de religies. Heerlijk toen hij dat op die manier uitlegde.

 

Heerlijk in dit boek is dat hij het nauwelijks heeft over religies of levensvisies zoals het Boeddhisme. Hij heeft het erover hoe wij ons eigen leven kunnen creëren zodat wij het licht worden in ons eigen leven en daar andere mensen mee kunnen aansteken. 

 

Hij geeft geen stappenplan hoe gelukkig te worden, zoals sommige goeroe's dat doen. Maar hij laat zijn visie zijn hierop, hoe geluk in je eigen handen hebt; hoe jij je leven in eigen handen hebt; hoe jij die Goddelijke krachten bezit. En dat zit in je, in iedereen.

 

In dit boek heb ik over mezelf gelezen, vrijwel één op één. Ook letterlijk hoe ik dingen zie, heeft hij beschreven. Het verschil is dat hij er dus over na heeft gedacht hoe het op te schrijven. 

 

Fun fact: ik heb dit boek meerdere keren weg moeten leggen tijdens het lezen omdat het zo klopte voor mij dat het me op dat moment te veel werd.

 

Als je deze wil lenen, graag zelfs!

BESTE BOEK OOIT!!

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now