AANRADER! 

De kracht van de media, werkelijk om gek van te worden. Dit is de reden dat ik geen nieuws kijk. De meningen zijn er over verdeeld, maar een boek als dit geeft alleen maar meer reden om dat niet te doen. Joris Luyendijk schrijft als correspondent van allerlei 'betrouwbare' nieuwsorganisaties zijn ervaringen op uit de wereld van het nieuws. Met als grootste leidraad het gevecht tussen Palestina en Israël. Er zijn werkelijk te veel dingen om op te noemen.

Hoe de meest confronterende beelden van de buis worden gehaald omdat het simpelweg niet genoeg kijkcijfers oplevert. Hoe hij wordt omgekocht, hoe hij wordt gemanipuleerd door de media. Hoe hij wordt geweigerd in bepaalde gebieden. Hoe hij onder toezicht wordt gehouden. Hoe hetzelfde nieuws verschillend wordt weergegeven op verschillende kanalen. Hoe Amerika Israël leek te steunen en hoe zij daar de kracht van de media voor gebruikte.

Het ergste vond ik nog zijn verhaal: hij ging met alle angst naar een markt in een zo genaamd 'conflictgebied'. Toen hij daar aankwam was het rustig, vredig, hij zag mensen lachen. Totdat op een gegeven moment paar jongens aan komen lopen, vergezeld door politie en een dik camerateam. Die jongens beginnen, waar iedereen bij staat, te rellen. Later op die avond ziet hij dat nieuws op de tv verschijnen onder een veel te overdreven noemer.

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now