Volgens mij heb ik nog nooit zo snel een boek uitgelezen. Zonnige vakanties niet meegerekend dan. The way of the Peaceful Warrior is verfilmd naar Peaceful Warrior, mijn all-time favourite movie. Dus daarom heb ik het boek gekocht, om te kijken waar 'de roots' vandaan komen. Hij komt direct in mijn top 5, ik denk wel het éénnabeste boek ooit gelezen.

Je leest het waargebeurde verhaal van Dan Milmann, een Amerikaans topturner. Hij heeft alles wat zijn hart hem begeert; goede cijfers op Berkeley University, een top lichaam, vrouwen; the american dream. Op een avond ontmoet hij een man, genaamd Socrates, die hij regelmatig in zijn droom tegen is gekomen. 

En dan begint zijn journey. Door het hele boek lees je onder andere over de uitdagingen waarmee Dan wordt geconfronteerd, lees je hoe hij inzicht krijgt in bepaalde levenslessen, en zie je hoe hij langzamerhand verandert, in een Peaceful Warrior. En om dat te lezen, is mind-blowing. 

Socrates is daarin zijn wijze leraar, een spiegel, een voorbeeld. die vanuit zijn eigen ervaring nu andere mensen helpt. Van ver gekomen. Hij is leraar van Paradox, Change en Humor; drie pijlers waar het in het leven volgens hem om draait. 

Wat me zo aanspreekt in het boek is dat je het verhaal achter een levensles ziet. Zo ervaar je het meer. Ook de beeldspraak is echt heerlijk, om van te genieten.

Normaal citeer ik wel eens quotes uit wat boeken. Daar ben ik in dit boek ook mee begonnen. Alleen na enkele pagina's kwam ik er achter dat ik meer wel dan niet aan het overtypen was. Hier komt mijn een van m'n favo quotes vandaan:

"Death isn't sad, the sad thing is most people don't live at all."

The secret of happiness is not found in seeking more, but in developing the capacity to enjoy less

The birth of the mind is the death of senses

“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but on building the new.” 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now