Een streep door morgen

Één ding zeker en dat is de dood. Het is een onderwerp waar we liever niet over praten vanwege de negatieve lading die het met zich brengt. Het is een van de grootste angsten van de Westerse mens. Het is een moment waarbij we met beide benen op de grond worden gezet en worden geconfronteerd met ‘de realiteit’. Vaak komen er bepaalde vragen naar boven over de zin van het leven, want het kan zo maar voorbij zijn. Die brengen een kritische blik op je huidige leven.  Die vragen brengen je dichter bij jezelf. 

 

Maar waarom wachten tot dat moment? In deze workshop laat ik je zien dat nadenken over de dood juist aanspoort tot leven. Daarbij neem ik Oosterse levenswijzen als leidraad, zoals het boeddhisme. Je komt erachter dat je je eigen leven kan vormgeven, zoals jij dat wilt. Je kan niet altijd bepalen wat op je pad komt, maar wel hoe je hier mee omgaat. De angst voor de dood is niet nodig, maar het denken erover kan wel belangrijk zijn. Het leven brengt dood maar dood brengt leven.

 

In deze workshop schiet je de diepte in over jouw leven. Aan de hand van thought-provoking video’s, kritische vragen en discutabele stellingen gaan we het gesprek aan. Je gaat ook (zelf) aan de slag met interactieve oefeningen. Na deze workshop heb je:

  • Een vernieuwde invalshoek op de dood (Oosters)

  • Bewustwording in jouw beeld over de dood

  • Duidelijk hoe de dood jouw leven kan veranderen

Death isn't sad, the sad thing is, most people don't live at all                                                                 - Nick Nolte

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now